VIDEÓRECEPT! Rosé kacsamell-Édesburgonya jacket-Sült zöldségek
írta: Ölveczki Sebestyén
❗️FONTOS! Ne feledjétek. minden videón is feltöltött receptre leadott szavazat dupla pontot ér a szavazásban a végső szavazatszámlálásnál!☝️
Cseresznyefával füstölt rosé kacsamell
Hozzávalók:
- 1 db/fő Hízott kacsamell
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 csipet majoranna
- 1 csipet friss kakukkfű
- 1 csipet friss rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db/fő édesburgonya
- 0,5 db/fő cékla
- 0.5 db/fő kukoricacső
Elkészítés:
A kacsamelleket előkészítjük:
A kilógó zsíros részeket levagdossuk, a vékony kis kacsamell belső szűz részt levágjuk róla és a bőrét óvatosan beirdaljuk
(A húsba ne vágjunk bele!).
Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, a húsos oldalára pedig a zölfűszereket, valamint a fokhagymát is rászórjuk összevágva.
(1 estét hagyjuk állni a szárazpácban)
Hideg öntöttvas serpenyőbe a bőrös felével lefelé a melleket elkezdjük pirítani (kb 200-250 fokos grillen), addig sütjük, amíg szépen kisül a bőréből a zsír, és ropogós nem lesz.
Ezután kivesszük a serpenyőt a grillből és a húsos oldalára fordítva (250-300 fokos grillen) 1.5-2 percig pirítjuk, közben a faszén mellék száraz gyümölcsfát szórunk, ami megadja az "extra fűszert...:D"
Első kör sütés után szobahőmérsékleten, vagy 90-110 fokos indirekt grillen (bőrös oldalukkal felfelé), 5-8 percig pihentetjük.(55-57 fokos maghőmérsékletig, közben füstölhetjük is)
Tálalás előtt szobahőmérsékeleten további 3-5 perc pihentetés javasolt.
A zöldségeket indirekt setupra szerelt faszenes sütőben puhára sütjük és óvatosan fűszerezzük. (180-200 fok-kb 40-50 perc)
Jó étvágyat mindenkinek...