Ünnepeld grillezéssel a farsangot
- írta: Peitli Csilla
- 2023.02.16
Bár még nincs is az igazi jó idő, ez nem jelenti azt, hogy ne gyújthatnád be a grillt egy jó kis összejövetelhez. Ünnepeld szeretteiddel együtt a farsangot egy közös sütéssel, ami a finom ételek mellett egy kellemes programot is hoz a tél utolsó napjaiba!
A februári hideg ellen tökéletes védekezés ez a krémes, gazdag leves, ami a grillen különleges aromákkal gazdagodik. Az egészséges édesburgonya sütése egy kicsit hosszadalmasabb, de utána már gyorsan elkészül ez a laktató finomság. Az utolsó simításokat akár a gázgrill oldalégőjén vagy a benti tűzhelyen is megejtheted, így felszabadulnak a grillrácsok a leves utáni fogásokhoz.
Egy burger mindig jó ötlet, mert könnyen személyre szabható a zöldségekkel és szószokkal. A hús gyorsan elkészül és a gyerekek is imádják. Ebben a változatban nem darált húsból készül a pogácsa, helyette tépett bárány hús kerül majd a zsemlékbe. Emiatt a sütési idő hosszabb, de egyszerre egy nagyobb adag húst is elkészíthetsz, amiből az egész társaságnak jut majd egy omlós, ízletes bárányburger.
A nyárson sütött kofta is kiváló egy nagyobb társaság élelmezéséhez. Ez már darált pulyka húsból készül, így az elkészítési ideje röpke fél óra, tehát nem kell már órákkal a vendégek érkezése előtt is a grill mellett sürögnöd. Zöldségekkel finom és laktató étel, amit tortillába vagy pitába csomagolva is kínálhatsz, hogy ne kelljen annyi tányért mosogatni a parti után.
A keleti ízek szerelmeseinek lehet ideális ez az ananászos csirkenyárs hagymával és paprikával. Édes, sós és nagyon finom. A pácolással együtt is másfél óra alatt elkészül, és érdemes akár rögtön dupla adaggal kezdeni, mert a vendégek vissza és visszajárnak majd rá.
Csempészd be a nyár ízeit is a farsangi buliba ezzel a fokhagymás cukkini recepttel. A házi fokhagymás olajtól rendkívül ízletes zöldségeket kapsz majd, ami köretként, de önmagában is megállja a helyét. A cukkini mellé készíthetsz gombát és paprikát is ugyanezzel az olajjal.
Grillen sült fánk
Desszertnek pedig jöhet a klasszikus fánk, csak ezúttal grillen sütve. Bár a végeredmény nem lesz olyan habkönnyű, cserébe gyorsan elkészül egy nagyobb adag is. A hagyományosan elkészített szalagos fánk tésztát szaggatás után mártsd olvasztott vajba, majd forgasd meg fahéjas cukorban, ezután már mehetnek is a fánkok a grillre. Két perc sütés oldalanként elég is lesz nekik!
További grillrecepteket itt találsz a farsangi partihoz!
Ha pedig úgy érzed, hogy valamilyen grillkiegészítő vagy eszköz hiányzik a tökéletes grill partihoz, nézz szét a grillpláza oldalán. A legújabb és legmodernebb eszközök közül válogathatsz itt, minden grilltípushoz!