Tavaszi grillrecept: töltött borda medvehagymával
- írta: Peitli Csilla
- 2016.02.25
Az időjárás melegedésével lassan előbújnak a korai növények a földből, és beindul a medvehagyma szezon is. A rövid ideig, de nagy fordulatszámmal dübörgő szezonra gyűjtse be a medvehagymás recepteket, hogy később csak válogatni kelljen belőlük. Mi is ajánlunk egyet a gyűjteményébe.
A töltött sertésborda a tavasz ízeivel játszik, ahogy azt a neve is mutatja. A medvehagyma mellé bekerült alapanyagnak a kucsmagomba és az újhagyma is. Friss, tavaszias, zöld színekben tobzódó töltelék készülhet a zsenge hozzávalókból, melynek keretet ad a felszúrt borda.
Hagymával, gombával ragut készítünk, ráütjük a tojást. A sertésbordát megsózzuk, éles késsel megnyitjuk és megtöltjük a raguval. Hústűvel megtűzzük. Bedörzsöljük az összetört színes borssal és az olajjal lekent grillrácson mindkét oldalán kisütjük.
Képekhez és a pontos hozzávalók részletezéséhez kattintson ide.
Még nem találta meg álmai grilljét vagy szeretne új, professzionális kiegészítőket az idei grillszezonra? A GrillPlázában mindent megtalálhat, amire a grillezésnél csak szüksége lehet.