Mi a titka a kamadoban való grillezésnek? Megmutatjuk!

A kamado egy szuper, könnyen kezelhető, nagy múltra visszatekintő grill fajta, melyben valóban öröm a grillezés. Ettől függetlenül van pár jó tanács, melyet érdemes megfogadnunk, ha igazán ínycsiklandó ételt szeretnénk elkészíteni. Hogy mik ezek? Megsúgjuk…


Természetesen mindenki egy kicsit máshogy szeret grillezni és egyértelmű, hogy nincsenek olyan varázsfogások, melyek egyformán vonatkoznak egy steak megsütésére és a spárga grillezésére. Mégis van pár jó tanácsunk, melyek segíthetnek önnek elkészíteni élete legkiválóbb grill ételét.

Válassza ki a megfelelő ízeket! És itt most nem csak a hús ízesítésére gondolunk: a faszén, a füstölőfa, a húshoz kínált szósz és a köret ízének is harmóniában kell lennie egymással. Gondosan gondoljuk végig, tudatosan tervezzük meg, hogy milyen ízeket, mikor és hogyan fogunk használni.

Olajozza be a rostélyt, mielőtt elkezdené használni! Nincs rosszabb, mint amikor a csodás, zamatos grill húsunk odaragad a rostélyhoz… Ennek elkerülése végett sütés előtt étolajos kendővel töröljük át a rostélyt, így biztosan kívül-belül gyönyörű lesz grill húsunk.

Minőségi húst válasszon! Érdemes kicsit több pénzt áldoznunk a húsra, mivel a minőségi, nem tömegtartásban nevelt, kistermelőnél vásárolt húsnak teljesen más íze van, mint ha a közeli hipermarketben vennénk meg ételünket. Természetesen az olcsóbb hús is lehet finom, de kiemelkedőt biztosan nem fogunk alkotni. Ahogy a szólás is mondja: Olcsó húsnak…

Ne szedjünk le minden zsírt! Természetesen nem szeretnénk zsírban tocsogó húst enni, de ügyeljünk arra, hogy maradjon egy kevés zsiradék a grill húsunkon, hiszen ettől lesz az puha, zamatos és omlós. Mint sok esetben, itt is az arany középutat kell megtalálnunk.

Ne forgassuk a húst többször! A kamadoban való grillezéskor is fontos a türelem. Egyszer elég megfordítanunk a húst, ne forgassuk össze-vissza. Ha szeretnénk, hogy szép rácsos mintázata legyen grill húsunknak, akkor megfordítás nélkül csak fordítsuk el a szeletet 90 fokban.

Ne nyitogassa a kupolát! Ha kamadoban grillezünk, akkor fontos, hogy mindig csukott legyen a kupola, ugyanis így lesz tökéletes a grill hőeloszlása. Ne nyitogassuk folyamatosan, legyünk türelmesek és bízzunk a kamadonkban, hogy kukucskálás nélkül is tenni fogja a dolgát.

Pár perc pihenés! Ha elkészült grill húsunk, hagyjuk pár percet pihenni, mielőtt nekilátnánk az étkezéshez. Ez a pár perc nyugalom segíti kihozni a lehető legtöbb ízt ételünkből. Legyünk hát türelmesek, bármennyire is éhesek vagyunk!

Kedvet kapott a kamadoban való grillezéshez? Megnézne vagy kipróbálna egyet élőben? Akkor kattintson ide.

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.