Legyen infra égő a grillen?

A profi, sokoldalú grilleken a hagyományos égők mellett, infra égők is találhatóak vagy utólag ezzel bővíthetőek a gépek. De vajon mire jó ez az égő típus és miben nyújt más ízélményt a többihez képest?


A Broil King grillcsalád nagyobb grilljeinél gyakran találunk a fő sütőterületen kívül is egy segéd égőt. Ez az oldalégő remek kiegészítés szószok, mártások készítéséhez, de egy infra oldalégő beszerelésére is szuper hely a lehajtható polc. Ez az égő típus a felépítésében, fűtési technológiában és az elérhető hőfokban is különbözik a hagyományos gázégőtől. 

Már első látásra is másként néz ki az infravörös égő, ami egyenletesebben elterülő, a sütőfelületre közvetlenül irányuló hőjével magasabb hőfokot tud elérni. Míg a normál gázégők a levegőt melegítik, addig az infra nagyobb intenzitással sugárzik a sütőfelületre, ezért az gyorsabban melegszik fel és nagyobb hőtartományban is dolgozik.

Ennek megfelelően az infra oldalégőt elsősorban húsok, zöldségek külső lepirítására használják. A pillanatok alatt ropogóssá váló bőrök és szép grilljelek látványban és ízben is rengeteget adnak a készülő ételhez, amit aztán készre süthetsz a grilltérben. A szárnyasok vagy bőrös sertések lepirítása mellett akár karamellizálásra is használhatod ezt az égőfejet, ami gyorsan a rendelkezésedre áll majd, és bőven 300 fok feletti hőre is képes.

Ha szeretnéd kipróbálni az infra égőben rejlő lehetőségeket, akkor a profi Broil King grillek Imperial és Regal modelljei közül válogass vagy szerezd be külön a Baron grillhez.

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.