Közösségi grillnap egy nemzetközi sztárséffel
- írta: Frankó Rita
- 2019.05.13
Eljön lassan a nyár, virágba borulnak a kertek, és a kellemes melegben már nem csak nap közben, hanem esténként is szívesen töltünk időt a szabadban. A nyári esték fénypontjaként jobbat el sem lehet képzelni, mint egy vidám hangulatú grillparti.
A grillezés nem tudomány, de más előkészítési és sütési technikákat kell használnunk, mintha hagyományos főzőlapon, vagy sütőben készítenénk az ételeket. Az internetes szakácskönyveknek hála ma már számolatlanul találunk recepteket a világhálón, a bőség zavarában azonban nem lehetünk biztosak abban, vajon a tökéletes receptet próbáljuk-e ki. A grillen sütés fortélyainak elsajátításához az sem árt, ha valaki személyesen megmutatja nekünk, mire kell feltétlenül odafigyelnünk.
Grillsütő és grillsütő között is hatalmas különbségek lehetnek. A tavaszi-nyári időszakban rengeteg helyen árulnak grillsütőt az egészen egyszerű faszenes grilltől, a sokégős gázüzeműig, használati tanácsokat, szervizt azonban kevés gyártó biztosít a termékéhez. Ha nincs szerencsénk, és elrontunk valamit, könnyen végezheti a középkategóriás grillsütőnk a lomtalanításon.
Egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy egy grillsütő, akár a család autója hosszú éveken át szolgáljon ki minket, és ha valamelyik alkatrésze esetleg felmondja a szolgálatot, be tudjuk szereltetni a pótalkatrészt a márkaszervizzel, úgy, ahogy ezt gépkocsinkkal is tesszük. Valószínűleg most sokan a fejükhöz kaptak, hogy ilyen grillsütők és szolgáltatások Magyarországon nem léteznek, pedig ez tévedés!
A prémium Broil King kanadai grillsütők forgalmazója, a SpaTrend pontosan ezeket a hiánypótló szolgáltatásokat nyújtja ügyfeleinek. A szerviz szolgáltatások mellett a SpaTrend ürömi bemutatótermében lehetőség van évente több alkalommal is arra, hogy a gázüzemű és faszenes grillsütőket, füstölő berendezéseket működés közben nézhessék meg az érdeklődők. A grillen készült ínycsiklandó falatokat ezeken az alkalmakon meg is lehet kóstolni. És a grillsütők mögött nem mások, mint olyan sztárséfek szoktak állni, mint a televízióból is jól ismert Pataky Péter, a Miele professzionális séfjei Kis Sándor és Bíró Botond Boldizsár.
Az idei grillszezon kezdetén, június 1-jén különleges séf fogja a finom falatokat a grillrácsokon forgatni, aki világviszonylatban is ismert és elismert grillséf. Ő pedig nem más, mint Peter Zeitler a Broil King grillek hivatalos, professzionális séfje.
A június 1-i étlap ugyan még szupertitkos, az szinte biztos, hogy Peter Zeitler a specialitását, a cédrusfa lapon sütés tudományát be fogja mutatni a nagyközönségnek.
Grillezzen Ön is a SpaTrend grillszakértőivel június 1-jén Ürömön!