Kiemelkedő ízek és könnyű grillezés falappal
- írta: Peitli Csilla
- 2018.03.27
A falapon való sütés egy különleges és finom eredményt hozó grilltechnika, amihez általában cédrus fát használnak. A sütőlapból érkező füstös íz rengeteg pluszt ad az étel aromájához és biztos lehet benne, hogy a vendégeket is lenyűgözi majd a folyamat és a végeredmény.
Ön is szeretne úgy grillezni, mint a profik? Akkor adunk pár tippet a falapos sütéshez, amelyekkel csodálatos grillételeket készíthet és nagyszerű grillélményeket szerezhet!
1. Mindig áztassa be a fát langyos vízbe a grillre helyezés előtt, máskülönben meggyulladhat.
2. Sütés előtt vegye ki a vízből a lapot, és itassa le róla a felesleges vizet.
3. A grillt elő kell melegíteni falapos sütéshez, magas fokozaton legalább 10 percig.
4. A lap mindkét oldalát kenje be olívaolajjal és csak azután helyezzen rá sütnivalót.
5. A falapot mindig közvetlenül a tűz fölé tegye.
6. A cédrus laphoz kiválóan illik a lazac, míg a juharfán isteni lesz a sertés, az az égerfán pedig legtöbbször bárányt sütnek.
7. Grillezés után mindig kezelje óvatosan a felforrósodott lapot és elpakolás előtt győződjön meg róla, hogy már nem is parzsálik.
A professzionális grilleket gyártó kanadai Broil Kingnél most kedvezményes áron juthat hozzá a juhar grillezőlaphoz, ne hagyja ki a lehetőséget, és készítses a húsvéti bárányt a saját grilljén.