Jó tanács a grillezőknek az Iron Chef zsűrijétől
- írta: Peitli Csilla
- 2018.10.22
Szeretne ön is profikat megszégyenítő műalkotásokat leemelni a grillről, amelyek nemcsak szépek, de mámorítóan finomak is? Akkor érdemes a profiktól ellesni egy-egy tippet, hogy maradandó ételeket készíthessen!
Minden profinak megvan a maga trükk-készlete, amelyet előhúzva még egy tábortűz mellett is igazi gyöngyszemeket alkot. Mert vannak olyan szabályok, amelyek helyszíntől függetlenül érvényesek. Egy ilyenre hívta fel a figyelmet Donatella Arpaia, aki az Iron Chef America egyik zsűrije profi szakácsokat is szigorúan véleményezett. Szerinte az egyik legnagyobb grilles hiba, amelyet csak el lehet követni az a macerálás.
Nem szabad "piszkálni és túl sokszor forgatni az ételt. Az ételnek egy szép kérget kell növeszteni, de amíg az emberek a forró grill mellett várnak, türelmetlenekké válnak, és túl sokat mozgatják az ételt." Ez pedig a szakavatott hölgy szerint nem tesz jót, hiszen nem engedi az egyenletes sülést, amitől az eredmény felemásra sikerülhet.
A grillplaza.hu most különböző szezonális akciókkal várja azokat, akik számára az ősz beköszöntével sem ér véget a BBQ szezon. Az induló csomagok mellett akár használt grillsütőjét is beszámíttathatja – további részletek a weboldalon!