Így neveld a fűszeredet!
- írta: Zámborszky Éva
- 2019.03.22
A konyhakertet érthetjük szó szerint, hisz a fűszerek cserepének elég a konyhában az ablakpárkány felülete is. Amikor kint kopár minden, különösen jól esik az élő zöld látványa, az ízéről, illatáról nem is beszélve.
Amikor beindul a grillszezon, friss fűszerekből folyamatos ellátásra van szükségünk, ehhez pedig kevés lehet az egy-egy cserépből learatható termés.
Ha nem vagyunk nagy kertészkedők, akkor elég lehet egy csipetnyi friss zöld is, amit kézközelben tartunk a grillező mellett.
A kerti partik mágusai viszont új szintre emelhetik a konyhaművészetet, ha rajta tartják a szemüket a növénykéiken.
Ha kevés a hely, törjünk az ég felé! Egészen kis alapterületen is lehet palántákat és kis helyigényű zöldeket termeszteni. Egy ilyen mini oázist akár egy teraszon, akár a télikert sarkában is elhelyezhetünk, látványnak sem utolsó, ha hozzáértő kezek ápolják. Igazi biokertünk lehet, frissen, egészségesen, természetesen.
Tán beletanulni is érdemes, ha eddig nem tettük !