Ha itt a nyár, jöhet a legnépszerűbb grillétel, a hamburger!
- írta: Frankó Rita
- 2019.06.23
Ma már szinte elképzelhetetlen egy grillparti hamburger nélkül! Kicsik és nagyok kedvence ez az étel, a grillsütőn mégis kicsit bizonytalanul látunk hozzá az elkészítéséhez, mert nem szeretnénk, ha nyers maradna, de azt sem, ha kiszáradna a húspogácsánk. A Broil King grillsütőin szerencsére gyerekjáték a tökéletes hamburger elkészítése, ehhez pedig egy tökéletes recept is dukál.
Bacon dzsemes hamburger
Nehézségi fok 2/5 Előkészítés: 10 perc Sütés:15 perc 4 adag
Hozzávalók:
750 gramm bacon
6-7 fej mogyoróhagyma
3-4 gerezd fokhagyma
125 ml balzsamecet
125 ml juharszirup
200 gramm barnacukor
1 teáskanál Cayenne bors
2 teáskanál őrölt paprika
Hamburgerzsemle
BBQ szósz
180 gramm darált marhahús
Cheddar sajt
Saláta
Paradicsom
Elkészítés:
- Egy serpenyőben pirítsa meg a bacont.
- Ha a bacon zsírja kisült, vegye ki, és tegye félre a bacon szeleteket, és külön a zsírt.
- Egy serpenyőben párolja üvegesre a hagymát, és locsolja meg balzsamecettel.
- Adja hozzá a juharszirupot és a barnacukrot és 10 percig melegítse össze.
- Adja hozzá a megsült szalonnát, borsot és paprikát.
- 10 perc főzés után turmixolja le az egészet, míg el nem éri a bacon dzsem kívánt állagát.
- Sóval és borssal keverje össze a marhahúst, formáljon belőle húspogácsát, és süsse a pogácsák mindkét oldalát 4 percig.
- Tálalja az elkészült húst a hamburgerzsemlében sajttal, salátával, BBQ szósszal, és egy evőkanál bacon dzsemmel.