A tavasz ízei a grillről

A jó időnek köszönhetően egyre többen veszik elő a grilljüket, hogy kerti partival ünnepeljék a tavasz megérkezését. A színes zöldségpaletta tökéletes választás a tavaszi grillezéshez, hiszen a zöldségek legjobb oldalát mutathatod meg a tűz segítségével. A karamellizálódott zsenge répa, retek vagy spárga még a kritikusabb vendégeknek is ízleni fog. Jöjjön hát pár recept a tavaszi grillezéshez!


A zöldségekből remek köret, töltelék vagy akár főétel is lehet a grillen készítve. Érdemes kísérletezni az ízekkel és állagokkal, hogy megtaláld a kedvenceidet. Egy kevés olaj és só kezdésnek pont elég a tűz mellé, hogy kihozd a zöldség aromáit. A vastagabb, gyökérzöldségeket érdemes indirekt sütéssel készíteni, míg a vékonyabb vagy szeletelt változatokat teheted közvetlenül a láng fölé, hogy az kicsit megkapja az alapanyagokat.

A zsenge paprika, répa, spárga, padlizsán és cukkini ideális kiinduló pont, hiszen ezek önmagukban is megállják a helyüket. Egy kevés fűszerrel azonban még tovább emelheted a tétet!

Grillezett padlizsán joghurttal

Hűsítő, fokhagymás fogás padlizsánból, ami köretként vagy főételként is megállja a helyét. A pácolás miatt érdemes egy kicsit előre tervezni, de alapvetően gyorsan elkészül, így spontán kerti partikhoz is jó választás ez a recept.

Grillezett retek rozmaringos vajjal

A zsenge vajas retek minimális fűszerezettsége hagyja, hogy a zöldség természetes édeskés aromája érvényesüljön. Rendkívül gyorsan elkészíthető és nemcsak finom, hanem színes kiegészítője is lesz az ebédnek, vacsorának vagy akár a reggelinek! Hús mellé kiváló köret, különösen a húsvéti asztalon!

Grillezett répa akár a húsvéti bárány mellé

Ha szeretnéd valamilyen különlegességgel feldobni az ünnepi asztalt, akkor jöhet az a répás köret. A többféle színben elérhető friss répák rendkívül látványosak, a grillen készített változat pedig az ízlelőbimbókat is lenyűgözi majd. Zöldfűszerek, fokhagyma és gyömbér adja meg a recept egyedi ízvilágát!

5 perces spárga saláta pesztóval és fetával

Amilyen egyszerű az elkészítése, olyan komplex ízvilággal rendelkezik ez a recept. A spárga percek alatt megpirul a grillen, a saláta többi alapanyaga pedig hangsúlyos ízekkel egészíti ki a roppanós zöldséget. A feta sajt, a pesztó és a fenyőmag harmonikus egysége a spárgával egy sokoldalú saláta alapját adja. Érdemes kipróbálni!

Ha szeretnéd izgalmas, zöldséges receptekkel feldobni a tavaszi kerti partikat, akkor nézz körül a grillreceptek.hu oldalon további inspirációért!

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.