Első lépés a tökéletes grillezett zöldséghez!
- írta: Peitli Csilla
- 2018.06.06
A szürkésre főtt, szottyadt zöldségek nem csoda, hogy nem tudták meghódítani sokak szívét. Ellenben a harsogó, élénk színű és roppanós friss zöldségeknek már nem olyan könnyű ellenállni. Ha ön is szeretné étrendjét egészségesebbé és színesebbé tenni, a grill zöldségeknél jobbal nem is kezdhetné. Ehhez adunk egy tuti tippet!
A grillezett zöldségeknél fontos szabály, hogy minél nagyobb felületen érintkezik a zöldség a sütőlappal, annál több ízt lehet belőle kicsalogatni. Ezért, ha grillezett zöldségben gondolkodik, a legfontosabb lépés a felvágás. Ilyenkor mindig a legnagyobb felületre törekedjünk, tehát a kockát, de még a hasábot is felejtsük el, szóljon minden a szeletekről!
Lehetőleg vékony, de fél centinél semmiképpen nem vastagabb szeletekre vágjon fel minden sütőlapra kerülő zöldséget, majd egy kevés olaj és só társaságában kezdődhet is a sütés. Így lehet maximalizálni az ízeket egyetlen apró trükkel.
Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.