A tavasz ízei a grillről: grillezett spárga
- írta: Peitli Csilla
- 2018.04.12
Amilyen nehezen indult a tavasz, annyira gyorsan belehúzott a természet, és a rebarbara után lassan elérkezik a spárga is. És mivel is tiszteleghetnénk jobban a tavaszi grillszezon előtt, mint egy adag isteni grillezett spárgával?
A frissen leszedett spárga ízeit vétek elnyomni erős fűszerezéssel, ezért a grillezett változat is nagyon visszafogott fűszerezést kap. A megmosott spárgákról itassa le a vizet egy papírtörlő segítségével, majd olívaolajjal jül kenje be a szálakat.
Amikor bevonta az olaj a spárgát sózza meg a zöldséget, és már mehet is a grillre. Rácsra is tehető a spárga, de nagyobb biztonságban lesznek a vékony szálak, ha egy sütőlapra kerülnek, esetleg zöldségkosárban sülnek.
Előre melegített, közepes hőfokú grillen 6-8 perc alatt megsül a spárga. Sütés közben időnként forgasson egyet a szálakon, hogy egyenletesen készüljön ez a zsenge finomság. A grillről levéve azonnal tálalható. Remekül passzol hozzá a vinaigrette és a hollandi mártás.
Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, látogasson el a tavaszt köszöntő SpaTrend Expóra, ahol most akciós áron válogathat az első osztályú grillek és kiegészítők között.