A nyársalás művészete
- írta: Spatrend Online
- 2018.08.10
Minden lelkes grillszakács tudja: az íncsiklandozó íz kulcsa a jó pác! Azonban a hatékony nyársalási technikáról sem szabad megfeledkeznünk: íme, néhány hasznos eszköz az ellenállhatatlan végeredmény elérése érdekében!
Érdemes olyan gázgrillt választanunk, ahol kifejezetten erre a sütési módra kifejlesztett hátsó égő és elektromos forgatómotor is található a készülékben. A hátsó égő tökéletesen alkalmas nyárson való finomságok elkészítéshez, mivel a hőforrás az étel mögött található, ez biztosítja az egyenletes sütést és elkerülhetővé teszi a fellángolásokat. A hús a sütés közbeni állandó forgása miatt természetesen nedves marad, ami puhává es lédússá teszi a fogást.
A Broil King kebab szettje segít a tökéletes party falatok előállításában, akkor is ha se gyakorlat, se a grilleszközök széles tárháza nem áll a grillező rendelkezésre. A szett minden szükséges alkatrészt tartalmaz, ami az előétel méretű saslikok készítéséhez kell. A csomag egy rozsdamentes acélból készített tartószerkezetet és 50 db bambusznyársat tartalmaz. A nagyobb biztonság kedvéért a nyársaknak csak az egyik vége hegyes, a másik végét lekerekítették és kiszélesítették, hogy könnyebben meg lehessen fogni. Az acéltartót hőpajzzsal és kétoldali füllel látták el, hogy még kényelmesebb legyen a használata. A hosszúkás eszköz használat után összecsukva tárolható.
A Broil Kring multifunkcionális rács szettje a legkülönfélébb ételek elkészítésénél is sikerrel vethető be. A különleges formájú állvány rozsdamentes acélból készült, így a sütésnél és a tálalásnál is egyaránt felhasználható. A hosszanti oldalakon fülekkel is ellátott kosár egyaránt alkalmas egyben sült húsok, egész csirkék, bordaszeletek és saslik vagy nyársonsült húsok készítésére. Az állvánnyal együtt érkezik hat darab szintén rozsdamentes acélból készített nyárs, amelyek dupla pengével rendelkeznek. A dupla nyársas kialakítás lehetővé teszi a hús stabilabb rögzítését és megakadályozza a kisebb összetevők forgását a nyárson. Az acéltest pedig hamar átforrósodik, ezért nemcsak kívülről, de belülről is sül a hús, miközben a grillen van. A kosárként és állványként is egyaránt funkcionáló tartó közvetlenül a grillrácsra helyezhető, de megvan az az előnye a ráccsal szemben, hogy egyben tartja a kisebb hússzeleteket, nyársakat, így azok egyszerre mozgathatóak lesznek.
Rozsdamentes dupla acél nyárs - (4 db)
A Broil King dupla száras nyársai rozsdamentes acélból készülnek. A csomag négy darab U alakú nyársat tartalmaz, amelynek a végén található egy Broil King emblémát magába foglaló lapocska. A márkajelzésen kívül ez rész a nyár könnyebb megfogását is elősegíti. A nyárs pengéinek formája téglalap, ez a kör átmérővel szemben biztosabb tartás eredményez és a megduplázott pengeszám is segít a felnyársalt ételeket a helyükön tartani. Ennek köszönhetően csökken a lecsúszás és az étel nyárson való forgásának az esélye. Tisztítása nagyon egyszerű, anyaga igen tartós. Kopástól és csorbulástól nem kell tartani, és a masszív anyagú nyárs nagyobb falatokat is megtart. A nyárs fémteste továbbá a sütésben is segít. A fém felmelegedésével az étel belülről is sül, így csökkentve a sütésre szánt időkeretet.
Ha ön is szeretne többet megtudni a kanadai Broil King grillsütők és minőségi kiegészítők világáról, látogasson el Ürömre augusztus 24. és szeptember 2. között, hiszen a SpaTrend Expo ezúttal is rengeteg újdonsággal várja az érdeklődőket! Az eseményre itt regisztrálhat.