4 tipp a karácsonyi grillezéshez
- írta: Peitli Csilla
- 2018.12.22
Karácsonykor összegyűlik a család, és az események egyik központi eleme az asztal, ami a megannyi finomságtól roskadozik. Ha idén nem egyedül robotolna a konyhában, akkor próbálja ki a grillen készült karácsonyi ételeket, amelyeket együtt is elkészítheti a család.
A grillezés közösségi elfoglaltság, és az együttlét mikor máskor lenne ennyire emelkedett, mint éppen karácsonykor. Ilyenkor jobban esik a forralt bor és az ezer éves családi történet mellett, észrevétlenül megsülhet az esti vacsora. Hogy minden olajozottan menjen, adunk 4 tippet, amivel könnyebbé válik a szervezés.
Díszítés
A teraszt és a grill környékét díszítse fel gazdagon fényekkel, fenyőkkel és hangulati elemekkel. A jó közérzetet növelendő, egy teraszmelegítőt is nyugodtan elhelyezhet, hogy mindenki komfortosan érezze magát.
Pácolás
Válasszon pácolt húsokat vacsorára, amelyek hamar megsülnek. Ilyen a csirke vagy a pulyka, de ha nem enne olyat ami "kapa", akkor a kacsa és a liba is jó választás. A pácolást már órákkal a sütés előtt elvégezheti, így ez nem vesz el időt grillezésből.
Gyors körete
Ha a húsok gyorsan elkészülnek, akkor a köretre sem lenne jó várni. Válasszon olyan köretet, amit vagy előre el tud készíteni (tészta saláta, krumpli saláta) és hidegen is tökéletes vagy olyat, amit pár perc összedobni (zöldsaláta). A több fogásos menüsorból nem baj, ha hiányzik a krumpli vagy a rizs.
Termosz
A kinti társaságból jó esetben csak egy-két ember foglalkozik ténylegesen a sütéssel, de azért nem árt, ha a többiek kezében is van valami. töltsön nekik finom forró italt a karácsony szellemében. A forró puncsok és forralt borok sokáig megőrzik hőmérsékletüket, ha termoszba töltve kínálja őket kint a teraszon.