3 trükk, hogy ne ragadjon le a hal a grillezésnél

A halak sülés közben annyira felpuhulnak, egy leragadás során szinte lehetetlen egyben felszedni az ételt. Így sokkal nehezebb vele dolgozni és a látványból is sokat veszít. Hogy ez ne történjen meg, mutatunk 3 trükköt!


1. Fólia

Az egyik legegyszerűbb módszer a leragadás megakadályozására, hogy elzárjuk a halat a rácsoktól. Ha a hús nem érintkezik közvetlenül a felhevült rácsokkal sokkal kisebb a leragadás esélye. Csomagolhatjuk a halat fóliába vagy banán levélbe, az így keletkezett batyu megvédi a porhanyós húst.

2. Falap

Hasonló elven működik a falap is (gyakran cédrus), amely mechanikus gátat gépez a hal és a tűz között. Ezeknek a lapoknak azonban van egy előnye a fóliával szemben: a tűz hatására enyhén füstös aromával gazdagítja a hal ízét.

3. Halsütő

Léteznek kifejezetten a halak mozgatását és forgatását segítő halsütő eszközök, amelyek fémbörtönbe zárják a halak. Ezek a - sokszor hal alakú - kiegészítők alapos olajozás és hevítés után elég nagy biztonsággal használhatóak.

+1

Ha hirtelen kell halat sütni és éppen semelyik technika nem kivitelezhető, akkor mindig a beolajozott halbőrön süsse a halat, és így kisebb eséllyel ég le az étel. De még ha le is égne a bőr, a hal húsa kevésbé sérül.

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.