Így neveld a grill szakácsodat
- írta: Zámborszky Éva
- 2019.03.22
A grillezés művészetnek egyik legfontosabb eleme az ember, aki műveli. Nélküle csak olyan káosz lenne, mint a Geszti-dalban: nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát,
a befőtt pedig eltegye a nagymamát!
A művészi szintig viszont el kell jutni.
A művészképzőt kezdjük az alapokkal.
- válasszunk egy potenciálisan jó szakácsot
- nem feltétlen őrá gondoltunk, neki még fejlődnie kell :)
Kezdetnek nem lenne rossz, de két alapvető dolog hiányzik róla:
Igen-igen, a bőrkötény, ami órákon át védi a hőtől, a sülő ételből kifröcsögő zsiradéktól, kipattanó parázstól.
Bizony, a hőálló kesztyű is szükséges. A sült mellső csülök enélkül sem így készülne.
Használja a legjobb eszközöket.
Tartson mindent kéznél és sokféle alapanyagot használjon. Ő nem beszél zöldségeket, hanem használja azokat.
Az sem baj, ha jó hangulatot teremt :)
Ki a legjobb szakács? Aki a romokat is eltakarítja maga után :) Tuti, hogy az OFYR-t olyanok tervezték, akik minden háziasszony/úr álmát beteljesítik: ezt nem kell hosszasan tisztítani, mosogatni. Elég egy spatula, amivel a lehűlt grillezőről a ráégett ételmaradékokat eltávolítjuk, utána étolajos ronggyal áttöröljük a platnit - ezzel kész is!
A keletkezett fahamut felhasználhatjuk a kertben is. Megvédi a csigák, hernyók ellen többek közt a rózsákat, íriszeket, dísz- (és nem dísz) káposztákat is.
Mutass még egy olyan grillezőt, ha tudsz, ami ennyire környezetbarát és szép is!