zellersó
A házilag is könnyen elkészíthető fűszersó nálunk kevésbé ismert, pedig különleges íze még a legegyszerűbb ételeket is izgalmassá teszi. Felhasználása széleskörű: koktéloktól kezdve, salátákon át, egészen a tartalmasabb húsokig sikerrel alkalmazható. Majonézes salátákba is kerülhet, vagy ha egyedi ízesítésű popcornra vágysz, akkor a só helyett használj zellersót. Ez szinte minden (sós) ételnél működik. Ha a sót ugyanakkora mennyiségű zellersóra cseréled, az étel új dimenziókba emelkedik. Próbáld ki!
A zellersó ugyanis mindössze két alapanyagból áll: zellermagból és sóból. Otthon legyártani nem nagy ördöngösség, és így olyan sót használhatsz hozzá, amilyet csak szeretnél. Ez lehet tengeri só, himalájai só vagy egyéb speciális fajta, a lényeg, hogy annyi sóra lesz szükség, amennyi zellermagot szeretnél felhasználni. Ezt a két alapanyagot utána már csak össze kell aprítani, és további fűszerezés nélkül is mehet a pácba. Hosszú ideig eláll, ezért érdemes nagyobb adagot készíteni, hogy mindig legyen otthon belőle.