Zöldséges saslik ehető virágba töltött krémmel
írta: Peitli Csilla
Augusztus végén már a nyarat siratjuk, pedig még nincs vége a kerti szezonnak. Borbás Marcsi még mindig ültet új finomságokat és a grillen is készülnek a zöldséges ételek. Ezúttal egy saslik, ehető virágba töltött krémsajttal.
Hozzávalók:
- 1 db patiszon
- 1 db sárga cukkini
- 1 marék zöld bab
- 2 db lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g bacon
- 250 g cottage cheese
- 1 marék petrezselyem
- 1 ek olaj
- 3 g só
- 2 g bors
- 10 db ehető virágok
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A zöld babot forrásban lévő sós vízben főzzük 5 percig.
- A patiszont, a cukkinit és a hagymát vágjuk fel falatnyi darabokra.
- Húzzuk nyársra a felaprított zöldségeket és a bacont felváltva, hogy olyan saslik szülessen, amin mindent szeretünk.
- Olajozzuk és sózzuk a nyársat, majd mehet is a grillre sülni. A zöldségek puhulásáig süssük, körülbelül 30 percig.
- Közben a cottage cheese-t (használhatunk túrót is) keverjük össze az aprított petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, majd töltsük ehető virágokba, mint a mályva és a sarkantyúka.