Zöldséges grillezett óriás tavaszi karajtekercs
írta: Peitli Csilla
Zöldséges rolád, ami kissé időigényes, de megéri a munkát.
Hozzávalók:
- 1 kg karaj
- 50 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- 50 dkg paszternák
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 db hagyma
- 40 dkg kelbimbó
- 10 dkg vaj
- 2 db tojás
- 3 dkg fűszerkeverék
- 2 dkg só
- 1 dkg bors
- 1 ek liszt
Elkészítés:
- A karajszeleteket kiterítjük, mindkét oldalát megütögetjük klopfolóval és sózzuk, fűszerezzük.
- Kockára vágjuk a zöldségeket: a paszternákot, sárgarépát, fehérrépát, hagymát, paradicsomot egy zöld és egy piros kaliforniai paprikát, majd belevágunk egy csomag petrezselyemzöldet. Mindezt sóval és borssal fűszerezzük.
- A zöldségeket 7 dkg vajon megpároljuk fedővel lefedve és egy kanál liszttel meghintjük, majd lekapcsoljuk a gázt és belekeverünk két tojást.
- A kiterített karajt megtöltjük az elkészült zöldséges raguval, összegöngyölítjük és megkötözzük. Végül sütőfóliába csomagoljuk.
- Utána lassan, lefedve pároljuk a grillen, és ha megpárolódott, akkor pihentetjük.
- Majd kicsomagoljuk és a grillen ropogósra sütjük.
- A köretnek készített kelbimbót fedővel lefedve vajon pároljuk.
- A paszternák chips elkészítéséhez pedig a paszternákokat zöldségtisztítóval vékony csíkokra vágjuk, majd forró olajba potyogtatva, gyakran átmozgatva ropogósra sütjük.
Extra tippek:
- Tálalásnál salátalevéllel és petrezselyemzölddel díszítjük a hústekercset.
- A recepthez csont nélküli karajt használj.