Hozzávalók:
- 2 db cukkini
- 5 db kaliforniai paprika
- 1 db padlizsán
- 30 ml olívaolaj
- 45 ml vaj - olvasztott
- 5 g friss bazsalikom
- 5 g friss rozmaring
- 5 g só
- 250 g feta sajt
- 220 g zsemlemorzsa
- 30 g parmezán sajt
Elkészítés:
- Közepesre melegített kegben 2 paprikát, a 2 cukkinit és a padlizsánt süsd elő.
- Amikor már puhulnak a zöldségek, vedd ki őket és hagyd, hogy teljesen kihűljenek.
- A kihűlt zöldségeket vágd kisebb kockákra, majd egy nagyobb tálban óvatosan keverd el őket a szintén felkockázott feta sajttal, sóval, bazsalikommal, rozmaringgal és olívaolajjal.
- Ha ez is megvan, akkor tedd félre ezt a tölteléket, amíg előkészíted a paprikát.
- Ehhez a megmaradt három paprikát vágd el hosszában és szedd ki a magházat.
- A hat paprika csónakba kanalazd bele a zöldséges-sajtos keveréket.
- Ezután a zsemlemorzsát és az olvasztott vajat keverd össze, és az így kapott morzsával szórd meg a töltött paprikák tetejét.
- Végül az egészre szórj egy kis parmezán sajtot.
- A paprikát ezután helyezd vissza a kegbe, hogy teljesen átmelegedjen, és kicsit megpiruljon a külseje. Ehhez kb. 20-30 percre lesz szükséged.
Extra tippek:
- A paprika a sütés során elveszti tartását, így nehezebb lesz vele dolgozni. Ha ezt szeretnéd elkerülni, akkor tedd őket egy tepsibe, hogy együtt mozgathasd az egészet, vagy külön-külön is formába teheted őket, hogy megőrizzék szép alakjukat. A formázógyűrűk erre tökéletesen alkalmasak.
- Kaliforniai paprika helyett bármilyen húsosabb paprikát használhatsz. Ha különféle színűeket választasz, akkor látványos lesz az eredmény is.