Zölborsós burgonya curry Broil King Imperial gázgrillben
írta: Billege Andras
Ha vegetáriánus ételekben gondolkozunk, szinte első körben jut eszünkbe India, és ha India, akkor curry. Sokan tartanak tőle, de fűszerességével könnyen megszerethető fogásokat találunk.
Hozzávalók:
- 1 kg Burgonya
- 4 db vöröshagyma
- 0,5 kg zöldborsó
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g curry por
- 20 g Római kömény
- 20 g Kurkuma
- 1 doboz kókusztej
Elkészítés:
Az Imperial gázgrillt 170 fokra felfűtöm. a tisztított vajat egy tepsibe teszem és megpirítom rajta a nagy kockákra vágott hagymát. Amikor a hagyma üveges, hozzá adom a szintén kockára vágott burgonyát és néhány percig együtt pirítom a hagymával és a fűszerekkel. Felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje a burgonyát és nagyjából 40 percig sütöm együtt őket. Ezután hozzá adom a zöldborsót és a kókusztejet, majd még 15 percig sütöm, hogy a borsó megpuhuljon és az ízek teljesen összeérjenek a kókusztejjel.
Akkor tökéletes, ha a burgonya nem fő szét, mégis a kockák közepe szinte krémes.