Hozzávalók:
- 6 db hagyma
- 2 db fehérrépa
- 120 g bébirépa
- 6 db paradicsom
- 2 db póréhagyma
- 3 db paszternák
- 6 db kelbimbó
- 1 db konzervparadicsom
- 1 db babérlevél
- 1 csokor kakukfű
- 1 csokor rozmaring
- 1 csokor petrezselyem
- 2 csipet só
- 2 csipet bors
- 120 ml fehérbor
- 30 ml olívaolaj
- 450 ml zöldség alaplé
Elkészítés:
- Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban forgasd át olajban a felkockázott zöldségeket (a paradicsom nélkül).
- Előmelegített grillen süsd legalább 20 percig a serpenyős zöldségeket közepesnél valamivel magasabb hőmérsékleten, és időnként ne felejts el forgatni rajtuk egyet, hogy egyenletesen süljenek mindenhol.
- Amikor szépen bebarnulnak, öntsd a zöldségekre az alaplét, majd add hozzá a paradicsomokat, zöldfűszereket, sót, borsot.
- Ezután mehet vissza az egész a grillre egy újabb 30 percre.
- Időnként óvatosan kavarj bele. Amikor nagyjából elforrta a levét és minden zöldség megpuhult, kész a zöldségköret, ami bármilyen grillezett húshoz kiválóan passzol.
Extra tippek:
- A zöldségalaplé helyett használhatsz csirkehús alaplevet is, ha nincs a társaságban vegetáriánus.
- A konzervparadicsom helyett használhatsz a héjától és magjaitól megszabadított és felkockázott paradicsomot is (min2 db).