Hozzávalók:
- 8 db édesburgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 g rozmaring
- 1 csipet paprika pehely
- 5 g nagyszemű só
- 1 csipet kakukkfű
- 3 ek olívaolaj
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre.
- Közben pucold meg az édesburgonyát, és vágd nagy kockákra. Kb. 2 centisekre. Esetleg karikákra.
- Ha sikerült friss rozmaringot és kakukkfüvet beszerezni, akkor ezeket is vágd össze, majd jöhet a fűszerezés.
- A krumplit egy tálba vagy zacskóba téve öntsd nyakon az olajjal és a fűszerekkel, majd dolgozd össze a keveréket.
- A krumplit ezután kezdheted is sütni, ideális esetben egy zöldséges kosárban vagy grillserpenyőben.
- Körülbelül 20-30 percen belül az időnként megrázott krumpli elkezd egyenletesen barnulni és ha kellően megpuhult, akkor már tálalható is köretként vagy akár magában.
Extra tippek:
- A paprikapehely helyett használhatsz őrölt paprikát. De egy kis chilivel is megbolondíthatod az egyébként édeskés krumplit.
- Ha nincs a grilledhez zöldséges kosár, kerámialap vagy grillserpenyő, akkor egy serpenyő vagy wok is tökéletesen megfelel.