Hozzávalók:
- 75 ml olívaolaj
- 30 ml borecet
- 15 ml paradicsomlé
- 5 ml tabasco szósz
- 8 g oregánó
- 4 g kakukkfű
- 5 g só
- 4 g bors
- 6 db koktélparadicsom
- 1 db padlizsán
- 2 db paprika
- 1 db cukkini
- 1 db lilahagyma
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
- Ha bambusz nyársakat használsz, akkor áztasd be őket meleg vízbe, legalább fél órára.
- Közben készítsd el egy öntetet a zöldségnyárshoz. Ehhez az olajat, az ecetet, a paradicsomlét, a tabasco szószt és a fűszereket keverd el.
- Készítsd elő a zöldségeket. Mindent moss meg, a hagymát, a paprikákat, a cukkinit és a padlizsánt vágd fel falatnyi darabokra.
- Az előkészített nyársra húzd fel a zöldségeket különböző variációkban, majd öntsd le a páccal.
- Minden nyársat süss 4-6 percig. Félidőben fordítsd meg egyszer őket és locsolj rá még egy kis páclét.
Extra tippek:
- Az páclé felvitelét megoldhatod ecsettel, de ha az edény fölött végzed a műveletet, akkor egy kanállal is ráöntheted a pácot a nyársakra.
- Nem forognak olyan könnyen a zöldségek, ha felfűzéskor összeérinted őket. Ne túl szorosan, épp csak annyira, hogy egymáshoz érjenek.