Parmezános, fokhagymás krumpli

írta: Peitli Csilla

Grillezett krumpli köretnek egy kis extra ízesítéssel.


Elkészítési idő: 55 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb krumpli
  • 2 ek olívaolaj
  • 50 g vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 g pamrezán
  • fél kk friss petrezselyem
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A krumplikat vágjuk hasábokra vagy karikázzuk fel.
  3. Locsoljuk meg az olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk és forgassuk össze az egészet.
  4. Egy kiolajozott tepsin süssük 45 percig.
  5. Közben az oldalégőt is kapcsoljuk be és olvasszuk meg a vajat egy kisebb serpenyőben.
  6. A vajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymákat, majd vegyük le, nehogy megégjen a fokhagyma.
  7. Adjuk a fokhagymához a parmezánt és hagyjuk, hogy megolvadjon.
  8. Amikor a krumplik már megsültek tegyük őket egy nagyobb tálba és borítsuk rá a fokhagymás-sajtos keveréket.
  9. Még visszatehetjük egy kicsit  grillre pirulni.
  10. A grillről lekerülve még locsoljuk meg a fokhagymás szósszal és szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.