Paradicsomos tésztaszósz

írta: SpaTrend


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 fej fokhagyma
  • 12 db közepes paradicsom
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 10 ml olívaolaj
  • 0,5 csokor friss petrezselyem
  • 0,5 csokor friss bazsalikom
  • 30 g vaj
  • 55 g parmezán sajt

Elkészítés:

  1. Melegítsd alacsony hőfokra a grillt és egy fóliára (vagy serpenyőre) tedd fel sülni az olajjal meglocsolt fokhagyma gerezdeket. Süsd addig a fokhagymát, amíg megpuhulnak a gerezdek. (Kb. 20 perc)
  2. Ez alatt egy nagyobb edénybe vágd bele a paradicsomot, mindegyiket félbe, majd add hozzá a sót, a borsot és az olívaolajat.
  3. Csavard feljebb a hőfokot közepes szintre és grillezd meg a paradicsomot. Ehhez a héjas oldalával lefelé tedd fel a paradicsomot a rácsra és 2-3 percig süsd, amíg a héja elkezd barnulni.
  4. A grillről levéve húzd le a paradicsom bőrét és kapard ki a magokat is, majd aprítsd fel a megmaradt paradicsomhúst.
  5. A megpucolt fokhagymát nyomd bele egy kisebb edénybe, és add hozzá a paradicsomot, a petrezselymet, a bazsalikomot, a vajat és a maradék olívaolajat. Sózd, borsozd ízlésed szerint a készülő szószt és főzd össze a keveréket.
  6. A paradicsomszószt tésztával és parmezán sajttal tálald.

Extra tippek: 

  • Tészták közül széles metéltet vagy spagettit válassz.
  • Ha túl darabosnak találnád a szószt, a főzés után pürésítsd össze a paradicsomkeveréket.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.