Grillzöldségek keleties ízvilágú mártogatóssal
írta: OFYR Magyarország
Vendégváró sült zöldség falatok házi mártogatóssal.
Hozzávalók:
- 500 g zöldség keverék
- 100 g pirított magkeverék
- 2 ek ras-el-hanout fűszerkeverék
- 150 g szárított paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek görögjoghurt
- 3 ek olívaolaj
- 1 db citrom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő az OFYR-t vagy az OFYR Tabl'O-t.
- A nyers, vegyes zöldségkeveréket (répa, karfiol, zellerszár, hagyma, kaliforniai paprika...) vágjuk fel különböző méretű darabokra.
- A zöldségeket terítsük szét a sütőlapon és locsoljuk meg őket egy evőkanálnyi olívaolajjal.
- Szórjuk meg egy csipettel a fűszerkeverékből és sózzuk, borsozzuk a zöldségeket.
- Süssük az egészet 6 percig, sűrű forgatás közepette, nehogy lekapjanak.
- Közben tegyük egy aprítóba az aszalt paradicsomot, a maradék olajat, a fokhagymát és a citrom levét.
- Adjuk hozzá a maradék fűszerkeveréket és a joghurtot.
- Dolgozzuk össze az egészet. Igény szerint sózhatjuk még egy kicsit.
- Végül a magkeveréket (szezámmag, napraforgó, tökmag, chia mag, fenyőmag...) törjük össze és szórjuk a sült zöldségekre.
- Kis tálkában kínáljuk a zöldség mellé a mártogatóst!