Grillezett zöldséges tészta
írta: Peitli Csilla
A tavaszias ízeket hozhatja el a konyhájába ezzel a zöldséges tésztával, ami a grillen különleges aromákat kap.
Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 1 db póréhagyma
- 1 db articsóka
- 1 db vörös cikória
- fél kk só
- negyed kk bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 125 g koktélaparadicsom
- 90 g kecskesajt
- 2 ek friss bazsalikom
- 4 főre csavart tészta
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A zöldségeket vágjuk egyforma méretű, kisebb darabokra.
- Sózzuk (a só 3/4-ével) és borsozzuk őket, majd az apróra vágott fokhagymát is keverjük a zöldségek közé (a paradicsom nélkül).
- Végül egy kevés olajjal is dolgozzuk össze.
- Az így kapott zöldségkeveréket terítsük le egy rétegben egy grill lapra vagy serpenyőre, és süssük puhulásig 8 perc alatt. Párszor forgassuk meg a zöldségeket.
- A zöldségeket ezután vegyük le a grillről hűlni.
- A kifőtt tésztát helyezzük egy nagyobb tálba, majd megszórjuk a maradék sóval, belekeverjük a grillezett zöldségeket és a ketté vágott koktél paradicsomokat. Innentől már nagyon óvatosan dolgozunk, hogy ne törjenek a zöldségek. Még egyszer, utoljára forgassuk össze a tésztát, hogy mindenhova jusson zöldség.
- Végül szórjuk meg a morzsolt sajttal és az apróra vágott bazsalikommal.