Grillezett vastag chips

írta: Peitli Csilla

A chips házilag is elkészíthető, így ízvilága, vastagsága és olajossága is szabályozható. A forró grillen készült chipsnek nincs párja.


Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db krumpli
  • 85 ml olívaolaj
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ek fűszerkeverék

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk 2-3 milliméteres vastagságú karikákra.
  3. A karikák mindkét oldalát kenjük le olajjal, majd fűszerezzük.
  4. Az előre bekevert fűszerkeveréket vegyítsük az aprított rozmaringgal, és így szórjuk meg a szeleteket.
  5. Tegyük fel egy vaslapra őket sülni. Zárt tető alatt 25 percig süssük, vagy amíg kellemesen piros és ropogós nem lesz.
  6. Azonnal tálaljuk nassolnivalóként vagy köretként.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.