Hozzávalók:
- 1 kisebb db úritök
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek friss rozmaring
- fél kk tengeri só
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grill közepes hőfokra.
- Vágd félbe a tököt, majd távolítsd el a magokat és az azt körülvevő szálas részeket.
- Az így kapott részeket vágd kisebb, körülbelül 1 cm-es vastag szeletkékre.
- A szeletek mindkét oldalát kend meg gazdagon olívaolajjal, majd szórd meg sóval és felaprított rozmaringgal.
- Ezután süsd őket addig, amíg meg nem jelenik rajtuk a grilljel, ha ez megvan, fordítsd meg a tököket és a másik oldalt is sósd készre.
- Amikor már egy villával is könnnyedén átszúrod a szeleteket, elkészült a grillezett tök
Extra Tippek:
- Az úritök nem más, mint az amerikai halloween tök. Itthon is egyre több helyen beszerezhető a fehér és a narancssárga változata. Igazi őszi csemege, mely ízekben gazdag, elkészítése mégsem igényel hosszú időt, faragás mellett tehát, érdemes a grillre is hagyni belőle.
- Mivel sütés közben lehullik majd egy kevés a fűszerekből, tálaláskor kiteheted a sót és a rozmaringot, hogy mindenki utóízesíthesse a szeleteket.