Hozzávalók:
- 8 cső kukorica
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 db jalapeno paprika
- 1 db chipotle paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 55 g szárított paradicsom
- 1 csomag metélőhagyma
- 1 csokor koriander levél
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 2 ek vörösbor ecet
- 1 ek narancslé
- 120 ml olívaolaj
Elkészítés:
- A kukoricacsöveket áztasd be egy edény vízbe 20 percre.
- Amíg ázik a kukorica, melegítsd fel a grillt és pirítsd meg rajta a két kaliforniai paprikát, időnként megforgatva őket.
- A sült paprikát tedd félre hűlni, majd húzd le a héjukat és aprítsd fel őket.
- A paprika után jöhet a kukorica. Közepes hőfokon kezd el grillezni a héjában feltett kukoricát és 5 percenként fordíts rajtuk egyet. 20 perc alatt el is készül, ezután hagyd kihűlni őket.
- Amikor kellően kihűlt a kukorica, pucold meg a csöveket és egy éles késsel vágd bele a szemeket egy nagyobb edénybe.
- Ehhez add hozzá a felvágott paprikát, a szárított paradicsomot, a jalapeño paprikát, a metélőhagymát és a koriander zöldjét.
- Végül jöhet az öntet elkészítése. Ehhez tedd egy aprítóba a chipotle paprikát, a fokhagymát, az ecetet és a narancslét. Keverd össze alaposan a hozzávalókat 20-30 másodperc alatt, majd vékony sugárban csorgasd hozzá az olívaolajat miközben a gép megy.
- Utolsó lépésként sózd és borsozd meg az öntetet kedved szerint, majd locsold a kukoricás keverékre.
Extra tippek:
- A recept természetesen elkészíthető fagyasztott kukoricával is, ha épp nem sikerül csöves példányokra szert tenni. Ehhez a mennyiséghez 900 g fagyasztott kukoricát használj.
- Aprító vagy mixer hiányában is elkészítheted az öntetet, ha finomra vágod a fokhagymát és a paprikát, majd hozzáadod az ecetet és a narancslét. Ehhez egy habverő segítségével, folytonos keverés mellett öntsd aztán az olívaolajat.