Grillezett kukoricás salsa
írta: Peitli Csilla
Friss, üdítő, enyhén savas saláta, amely bármilyen grillezett hús mellett tökéletes köret lesz.
Hozzávalók:
- 5 cső kukorica
- 1 db avokádó
- 3 db paradicsom
- fél db lilahagyma
- 70 ml olívaolaj
- 2 kk só
- 2 ek friss bazsalikom
- 80 ml lime lé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek chili pehely
Elkészítés:
- A kukoricákat kenjük le olajjal, majd sózzuk be őket.
- Tegyük fel a közepes hőfokra felmelegített grillre a kukoricákat és süssük legalább 8 percig. Amikor a elkezd pirulni a kukorica, akkor vegyük le a grillről és tegyük kicsit félre.
- Közben vágjuk apóra az avokádót, a paradicsomot és a hagymát.
- A bazsalikomot aprítsuk fel és adjuk a korábban felvágott zöldségekhez.
- A kukorica szemeket vágjuk le a csőről és adjuk a salsához.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a maradék olajat a lime levével, a zúzott fokhagymával, a sóval és a chili pehellyel.
- Keverjük össze alaposan a mártást, majd öntsük a salsára.
- Keverjük el az egészet és hagyjuk egy keveset pihenni tálalás előtt, hogy összeérjenek az ízek!