Grillezett hagyma mártogatós
írta: Peitli Csilla
Húsok, chipsek és pirított kenyerek mellé is tökéletes kiegészítő ez a grillezett mártogatós. Partikra vagy esti tévézésekhez!
Hozzávalók:
- 1 db hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 kk friss kakukkfű
- 115 g krémsajt
- 120 g tejföl
- 60 g majonéz
- 2 ek citromlé
- 2 ek Worcestershire szósz
- 2 g bors
- 4 g só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/alacsony hőfokra.
- Az olajat keverjük el az aprított kakukkfűvel és a borssal, majd kenjük le vele a szeletekre vágott hagymát.
- Tegyük a hagymát a grillre és süssük 15 perc, hogy megpuhuljon és meg is karamellizálódjon a külseje.
- Ha megsült a hagyma, tegyük egy aprítóba a fokhagymával együtt és aprítsuk minél kisebbre.
- Ezután adjuk hozzá a krémsajtot, a tejfölt, a majonézt, a citromlét, a Worchestershire szószt és a sót.
- Keverjük össze jól az egészet, amíg nagyjából egynemű mártogatóst nem kapunk.
- Tálalásig hűtőben tároljuk.