Grillezett cikória feta sajttal
írta: Peitli Csilla
Friss, ízekben gazdag saláta, amely ősszel is segít megőrizni a kiegyensúlyozott tőlálkozást.
Hozzávalók:
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- 1 ger fokhagyma
- 1 tk rozmaring
- 4 db cikória
- 3 ek feta sajt
- 60 g pisztácia
- 60 g szárított gyümölcs
- 3 g só
Elkészítés:
- Egy edényben keverjük össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot és a sót. Igény szerint egy kevés bors is mehet bele.
- A cikóriát vágjuk félbe, majd tegyük bele az előbb készített mártásba, és juttassunk mindenhova a pácból.
- Melegítsük elő a grill közepes hőfokra, majd enyhén olajozzuk be a rácsokat.
- Tegyük a cikóriát a grillre, és oldalanként süssük 3-5 percig a darabokat attól függően, hogy milyen vastag a zöldség.
- Amikor már kellően megpuhult és a grilljelek is szépen kirajzolódtak vegyük le a grillről a cikóriát és tegyük tányérokra.
- Egy kis edényben keverjük össze a szárított gyümölcsöt (cseresznye péládul remek választás), a pucolt pisztáciát és az összemorzsolt feta sajtot.
- A tányérokra szedett ciküriát ezzel a keverékkel szórjuk meg, és azonnal tálalhatjuk.