Hozzávalók:
- 55 g cukor
- 100 ml almaecet
- 1 csipet koriander
- 1 csipe chili pehely
- 2 ek extraszűz olívaolaj
- 500 g zöldbab
- 1 db lilahagyma
- 35 g mangula
Elkészítés:
- A recept olyan gyorsan összeállíthetó, hogy nem is lesz szükség az egész grill felmelegítésére, egy serpenyőben az oldalégőn könnyen elvégezhető a pirítás.
- A páclé elkészítéséhez a serpenyőben keverd össze a cukrot, az ecetet és a fűszereket. Alacsony hőmérsékleten hevítsd addig az elegyet, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Öntsd egy hőálló tálba a lét, és hagyd kihűlni.
- Ezután egy rácsos serpenyőt melegíts elő az oldalégőn.
- A felvágott barack gerezdeket egy ecset segítségével olajozd le, majd süsd meg a serpenyőben a puha gyümölcs mindkét oldalát 1-2 perc alatt. Amikor megjelennek a grillcsíkok a barackon már kész is.
- Az így megsült barackot tedd bele a páclébe és pihentesd tálalás előtt legalább fél órát.
- Közben az odalégőn melegítsd egy edényben vizet, és az éppen lobogó, sós vízben blansírozd meg a babot.
- 2-3 perc után vedd ki a melegvízből a babokat és tedd hideg vizes fürdőbe, hogy már ne főjjenek tovább, és roppanósak maradjanak.
- Tálaláskor a babot és a vékony szeletekre vágott hagymát keverd össze, majd add hozzá a lecsöpögtetett barackokat.
- Locsold meg egy kis olajjal a salátát, és szórd meg a mandulával.
Extra tippek:
- Intenzívebb fűszerezést érhetsz el, ha külön megpirítod őket egy kicsit száraz serpenyőben.
- Tálalás előtt egy száraz serpenyőben pirítsd meg a mandulát. Ettől ropogósabb lesz és az illata is erősebbé válik.
A barack grillezéséhez használj rácsos sütőlapot, így gyönyörű grilljeleket süthetsz a szendvicsbe.