Édesburgonya desszertként
írta: Peitli Csilla
Valójában nem tartozik a burgonyafélék családjába, mégis elkészíthetünk belőle mindent, amit krumpliból. Sőt, édeskés ízét kihasználva desszertek alapja is lehet!
Hozzávalók:
- 4 db édewsburgonya
- 6 ek vaj
- 100 g barna cukor
- 4 kk fahéj
- 50 g dió
- 2 marék mini marshmallow
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 200 fokra.
- A megmosott burgonyákat csomagoljuk alufóliába, majd tegyük fel őket a grillre, körülbelül 1 órára vagy amíg nyomásra már puhának érezzük a krumplikat.
- Ezután vegyük le őket a grillre, óvatosan csomagoljuk ki és vágjuk be a burgonyák közepét.
- A krumpli közepén készítsünk egy kis mélyedést, amit megtöltünk az egyenlően elosztott vajjal, cukorral, fahéjjal, dióval és pillecukorral. Lehetőleg ebben a sorrendben.
- Visszacsomagolás nélkül, tegyük még fel a grillre 5 percre, hogy elolvadjon a cukor, a vaj és a pillecukor is egy édeskés egyveleget alkotva.
- Vigyázat nagyon tömény! Tejszínhabbal, esetleg fagylalttal kínálhatjuk!