Cukkini hasábok sonkával és humusszal
írta: Peitli Csilla
Harmonikus kombináció egészséges ízekből, kis munkával.
Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 5 szelet sonka
- 1 ek joghurt
- 1 ek krémsajt
- 1 ek hummus
- 1 ek majonéz
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 levél menta
- 1 kk kakukkfű
- ízlés szerint só
- ízlés bors
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A cukkinit vágjuk fel körülbelül 8 cm-es hasábokra, és sózzuk, borsozzuk a zöldséget.
- Tekerjük bele a sonkába a zöldséget és egy kevés olajon kezdjük is el pirítani.
- Időnként forgassuk meg, hogy minden oldalon alaposan megpiruljon a sonka és megpuhuljon a cukkini.
- A többi hozzávalóból keverjünk ki egy mártogatóst: a mentát, kakukkfüvet és fokhagymát vágjuk apróra és dolgozzuk össze a majonézzel, sajttal, joghurttal és humusszal.
- Tálalás előtt a mártogatósra locsolhatunk egy kevés olívaolajat és megszórhatjuk pirított szezámmaggal.
- Pirított pita kenyeret is kínálhatunk mellé.