Hozzávalók:
- 300 g kínai tojásos tészta
- 250 g brokkoli
- fél db piros édes paprika
- fél db lilahagyma
- 2 db répa
- 2 ek koriander levél
- 3 g só
- 3 g bors
- Öntet: 120 ml szójaszósz
- 3 ek rizsecet
- 3 ek szezámolaj
- 120 ml chili olaj
Elkészítés:
- A zacskón található instrukciók szerint főzd meg a kínai tojásos tésztát, majd főzd roppanósra és a kisebb darabokra szedett brokkolit is.
- Szűrd le mindkettőt és hideg folyó víz alatt öblítsd le őket.
- Tedd egy nagy tálba a tésztát és a brokkolit, majd add hozzá a végkony csíkokra vágott piros paprikát, vörös hagymát és répákat.
- Ezután a dresszing hozzávalóit keverd össze egy zárható üvegben. (Mindent tölts bele, majd gyors, erőteljes mozdulatokkal rázd össze.)
- A salátára önts a dresszingből, sósd, borsozd, végül tálaláskor szórd meg koriander levéllel és pirított szezámmaggal.
Extra tippek:
- A chili olajat házilag is elkészítheted: ehhez 360 ml napraforgó olajat keverj össze 3 egész thai chilit, 2 kiskanálnyi hámozott és felvágott gyömbért, 2 gerezdet fokhagymát, fél kiskanálnyi koriander magot és ugyanennyi édeskömény magot. A keveréket ezután gyenge tűzön (ne hagyd forrni) főzd 2 órán kresztül. Ezután hűtsd ki, majd üvegbe töltve hideg, sötét helyen tárold. Az olaj két hónapig is eláll, és húsok grillezéséhez is kiváló ízesítő.
- Gyorsabban haladhatsz, ha a tésztát és a brokkolit egy vízben főzöd. Mindkettőnek nagyjából 3-4 percre van szüksége.