Hozzávalók:
- 2 marék apró gombák
- 1 csomag bacon
- 250 g krémsajt
- 450 g darált hús
- 1 csomag mini mozzarella golyók
- 1 ek friss bazsalikom
- 1 ek friss kakukkfű
- 1 ek friss petrezselyem
- 1 ek hagyma por
- 1 ek fokhagyma por
- 1 ek erős pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A gombákat egy papírtörlővel törüljük át.
- A tönköket vegyük ki, és a gombalemezeket vágjuk ki egy késsel.
- Fejjel lefelé tegyük őket egy tálcára.
- A hagyma, fokhagyma port, az erős paprikát és a sót borsot, keverjük össze.
- A fűszerkeverékkel ízesítsük a gombákat.
- A krémsajtot keverjük össze az apróra vágott zöldfűszerek felével.
- A krémsajtos keverékből kenjük egy vékony réteget a gomba belsejébe.
- A darált húst keverjük össze a maradék fűszerkevékkel, majd formázzunk belőlük apró golyókat, amelyek belsejébe rejtsünk egy-egy mini mozzarellát. A golyók legyenek akkorák, hogy beleférnek a gombák belsejébe.
- Kerüljön egy sajtos húsgolyó mindegyik gombába és nyomkodjuk bele őket.
- A gombákat ezután tekerjük be a baconbe, amit egy fogpiszkálóval rögzíthetünk is.
- Indirekt grillezéssel süssük a gombákat 40 percig, a gombák alá tegyünk egy vizes tálkát, hogy ne száradjanak ki olyan könnyen a gombák.
- Ha szeretnénk még bbq szósszal is lekenni, akkor a 40 perc után kenjük le a golyókat és tegyük vissza 5 percre sülni.