Baconbe tekert kukorica

írta: Peitli Csilla

A kukorica nem kizárólag nyári étel, télen is érdemes tehát készíteni. Egy kis extrával igazi csemege lehet.


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Kamado grill, Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 8 db kukorica
  • 1,3 kg bacon
  • 2 db jalapeno paprika

Elkészítés:

  1. Vegyünk elő egy zsírpapírt, és terítsünk le rá 6-7 szelet bacont szorosan egymás mellé úgy, hogy egy kicsit egymásra lógjanak, így átfedésben legyen az egész. A kukorica hosszúságának megfelelő bacon "lapot" hozzunk létre. (Tehetünk rá egy másik zsírpapírt, hogy azon keresztül egy kicsit összepréseljük a szeleteket, így majd jobban egyben marad.
  2. Karikázzuk fel a jalapeno paprikát, és tegyünk a baconre pár szeletet belőle.
  3. Helyezzük fel a baconre a kukoricát és csavarjuk fel szorosan az egészet.
  4. Készítsük el a többit is hasonlóképpen, majd tegyük be őket a hűtőbe pihenni.
  5. Akár egy napot is pihenhetnek a hűtőben sütés előtt.
  6. Melegítsük elő a grillt 180°C-ra.
  7. Tegyük fel a kukoricákat a grillre, majd öt percenként fordítsunk rajta egy kicsit, hogy a bacon mindenhol ropogósra sülhessen. Összesen 25-30 perc alatt készre sül az egész és azonnal tálalható önmagában vagy egy finom chili mellé.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.