Zöldfűszeres grillezett burgonya
írta: Peitli Csilla
Fűszeres változat a hagyományos sültkrumpli helyett.
Hozzávalók:
- 4 db krumpli
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 2 ek fokhagyma por
- 2 ek zöldfűszerkeverék
- 100 ml olaj
Elkészítés:
- A burgonyákat hámozzuk meg és vágjuk nagyobb hasábokra.
- Tegyük fel főzni körülbelül 10 percre. Fontos, hogy maradjon kemény vagyis al dente, mert még grillezni fogjuk. Főzés után terítsük ki, hogy megszáradhasson.
- Közben melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
- Egy tálkában keverjük össze a sót, borsot és fokhagyma port.
- Öntsük hozzá az olajat, majd forgassuk bele ebbe a fűszeres olajba a krumplit.
- Tegyük fel a grillre sülni, amíg szépen meg nem pirul. Egyszer fordítsuk meg.
- Amikor már aranybarna a burgonya, az olajos keverékhez adjuk hozzá a zöldfűszereket és locsoljuk meg vele a krumplit.
- Azonnal tálaljuk.