Hozzávalók:
- 900 g zöldbab
- Vinaigrette: 3 ek dijoni mustár
- 3 ek méz
- 1 db citrom leve
- 3 ek almaecet
- 120 ml olívaolaj
- fél csokor friss kapor
- 3 g só
- 3 g frissen őrölt bors
Elkészítés:
- Egy nagy edénybe forralj fel sós vizet.
- Tedd a lobogó vízbe a megmosott, végeitől megszabadított zöldbabot, és főzd 5 percig. Akkor jó, amikor még enyhén roppanós.
- Szűrd le a babot, és tedd egy jéghideg vízzelteli tálba további 5 percig. Ezután is csöpögtesd le. Majd terítsd ki a babot egy ruhára, hogy teljesen megszáradjon. A hűtőben tartsd felhasználásig.
- A vinaigrette mártáshoz keverj össze minden hozzávalót. A friss kapor kerüljön bele legutoljára.
- A babot helyezd el a tányérokon dekoratív módon, majd közvetlenül a tálalás előtt jöhet a kapor, és locsold meg a babot a vinaigrette mártással.
- Extra tipp:
- A száraz babot betekerheted papírtörlőbe, majd konyharuhába, hogy még gyorsabban és alaposabban száradjon.
- Előre is elkészítheted a babot, a hűtőben 24 óráig is megőrzi roppanós állagát, de a mártás mindenképpen csak a tálalás napján készítsd el hozzá.
A zöldbab tálalásához használj szilikon fejű fogót.