Zöld saláta avokádóval és koktél paradicsommal

írta: Peitli Csilla

Gyors saláta a zöldségek szerelmeseinek.


Elkészítési idő: 10 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 8 marék zöld saláta
  • 2 db avokádó
  • 1 marék koktél paradicsom
  • fél db lilahagyma
  • 2 ek koriander levél
  • 1 kk méz
  • fél kk őrölt kömény
  • fél kk só
  • 2 g fekete bors
  • 1 ek almaecet
  • 60 ml olívaolaj
  • 1 ek lime lé

Elkészítés:

  1. Első lépésként készítsd el a vinegrette mártást. Ehhez egy nagyobb üvegbe tedd bele az almaecetet, az olajat, a lime levét, a kissé felmelegített folyós mézet és a fűszereket.
  2. A koriander zöldjét vágd apró darabokra, majd add a keverékhez.
  3. Ezután erőteljes mozdulatokkal rázd össze az üvegben lévő mártás, majd tedd félre, amíg összerakod a salátát.
  4. Ehhez a zöld leveleket mosd meg, majd alapos lecsöpögtetés után tedd egy nagyobb tálba.
  5. A hagymát és az avokádót vágd végkony szeletekra és tedd ezeket is a tálba.
  6. Végül jöhet a paradicsom, amit egyben vagy félbe vágba add a salátához.
  7. Tálalás előtt locsold meg a salátát a vinegrette mártással.

Extra tippek:

  • Létezik avokádó olaj, ami még hangsúlyosabbá teszi a saláta ízét, de ennek hiányában alkalmazz bátran olíva olajat.

A saláta tálalásához használj szilikon fejű fogót.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.