Hozzávalók:
- 1 oldal sertés borda (St. Louis)
- 2 ek BBQ chili-lime fűszerkeverék
- fél csokor koriander zöldje
- 4 dl zöld chili salsa
- 3 ek chipotle adobo szószban
- 1 db lime
- 1 marék mesquite fa chips
Elkészítés:
- Melegítsük elő a kamado grillt 180˚C-ra.
- Tegyük fel a füstölőfát a faszén legforróbb részére. Amikor meggyulladt egy félhold alakú reflektorkővel készítsük elő a grillt a fél-indirekt füstölésre.
- A bordát hártyázzuk le.
- Keverjük össze az adobo szószt a lime levével, majd ezzel kenjük meg a bordát.
- Ezután fűszerezzük a BBQ keverék felével.
- A bordát vágjuk fel három egyforma részre és a húsos részükkel lefelé tegyük fel őket a deflektor kő fölé.
- Zárjuk le a tetőt és kezdjük meg a füstölést.
- 30 perc után forgassuk el a bordákat 180 fokban, hogy a másik fele nézzen a tűz felé.
- 3 per után fordítsuk meg, majd szórjuk meg a maradék BBQ fűszerkeverékkel.
- Tépjünk 3 nagyobb alufólia részt, mindegyik bordának egyet.
- Tegyünk egy nagy adag zöld chilis salsát az alufóliák közepére, majd erre kerüljön fel a borda.
- Zárjuk le a csomagokat, majd tegyük fel őket a grillre. A salsa legyen alul.
- Süssük 45-60 percig.
- Félidőben nézzünk rá, nehogy túl gyorsan süljön vagy megfeketedjenek.
- Amikor elkészültek a bordák, jöhet a tálalás. Egyben vagy darabokra vágva.
- A tetejére mehet még egy kis salsa és aprított koriander zöld.