Vitamindús édesburgonya az otthoni grillről

írta: Peitli Csilla

Sokoldalú és egészséges köret, ami szinte magától megsül, ezért kezdőknek is ajánlott.


Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg édesburgonya
  • tejföl
  • sajt
  • snidling
  • alufólia

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/alacsony hőfokra.
  2. Az édesburgonyát mossuk meg, majd egyesével csomagoljuk be alufóliába.
  3. Így helyezzük a grillre, ahol zárt tető alatt süssük legalább 40 percig. Ekkor ellenőrizzük egy fogó segítségével, hogy mennyire puha a burgonya. Ha túl nagyok a darabok, süsd tovább még 20 percig.
  4. Amikor már elég puhának tűnik, vedd le a grillről és óvatosan (a kicsapó gőzök miatt) nyisd szét a csomagokat.
  5. A krumpli tetejét vágd be és kicsit húzd szét a héjat, hogy hozzáférj a finom belsőhöz.
  6. Tegyél egy jó nagy adag tejfölt a burgonyára, sózd meg, szórd meg sajttal és snidlinggel.
  7. Hogy a sajt egy kicsit megolvadjon visszatehet 5 percre a krumplit a grillre! És már kész is az egészséges és laktató, húsmentes vacsora!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.