Vitamindús édesburgonya az otthoni grillről
írta: Peitli Csilla
Sokoldalú és egészséges köret, ami szinte magától megsül, ezért kezdőknek is ajánlott.
Hozzávalók:
- 1 kg édesburgonya
- tejföl
- sajt
- só
- snidling
- alufólia
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/alacsony hőfokra.
- Az édesburgonyát mossuk meg, majd egyesével csomagoljuk be alufóliába.
- Így helyezzük a grillre, ahol zárt tető alatt süssük legalább 40 percig. Ekkor ellenőrizzük egy fogó segítségével, hogy mennyire puha a burgonya. Ha túl nagyok a darabok, süsd tovább még 20 percig.
- Amikor már elég puhának tűnik, vedd le a grillről és óvatosan (a kicsapó gőzök miatt) nyisd szét a csomagokat.
- A krumpli tetejét vágd be és kicsit húzd szét a héjat, hogy hozzáférj a finom belsőhöz.
- Tegyél egy jó nagy adag tejfölt a burgonyára, sózd meg, szórd meg sajttal és snidlinggel.
- Hogy a sajt egy kicsit megolvadjon visszatehet 5 percre a krumplit a grillre! És már kész is az egészséges és laktató, húsmentes vacsora!