Hozzávalók:
- 1 zacskó üvegtészta
- 1 kg füstölt pulyahús
- 3 db répa
- 2 cső grillezett kukorica
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db kígyóuborka
- 5 szál újhagyma
- 1 fej római saláta
- 60 g thai bazsalikom
- 60 g friss menta
- 60 g cilantro
- 2 db lime
- 80 ml napraforgó olaj
- 80 ml rizsecet
- 60 ml halszósz
- 45 ml méz
- 15 ml szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 ml szezámolaj
Elkészítés:
- Először készítsd el a salátához használt öntetet, amit aztán félretehetsz pihenni. Ehhez az olajat, a rizsecetet, a halszószt, a folyósra melegített mézet, a szójaszószt, a szezámolajat és a zúzott fokhagymát tedd bele egy jól záródó dobozba, majd rázd össze az egészet.
- A csomagoláson olvasott utasítás szerint készítsd el az üvegtésztát, majd tedd egy mély tálba.
- Ezután add a kihűlt tésztához a juliennere vágott répákat, uborkát, paprikát és zöld hagymát. Valamint a csőről levágott kukoricaszemeket és az apróra vágott mentát, thai bazsalikomot és cilantrót.
- Végül add a keverékhez a falatnyi darabokra szaggatott pulykahúst is, és jól keverd össze az egészet.
- A salátára zúdíts az öntetből és szaggass a római salátából is a tényárokra egy keveset a tálaláskor.
- Lime szeletekkel díszítve tálald.
Extra tippek:
- Az üvegtészta helyett bármilyen átlátszó tésztát használhatsz. Kicsit tartalmasabb lesz a fogás, ha édesburgonya lisztből készült tésztát készítesz hozzá.
- A salátához jól illik a pirított amerikai mogyoró is, utolsó lépésként ezzel is megszórhatod a fogást.
- A juliennere vagyis ’a nagyon vékony csíkokra vágást’ speciális eszköz híján késsel is végezheted. Ez ugyan egy kicsit több gyakorlatot igényel, de így lesz igazán látványos a végeredmény.