Vegetáriánus lasagne

írta: Peitli Csilla

A sajtos, zöldséges lasagne a grillen is nagyon finom lesz, egyedi füstös aromával.


Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 350 g ricotta
  • 350 g mozzarella
  • 100 g parmezán sajt
  • 2 ek olasz fűszerkeverék
  • 1 db tojás
  • 1 üveg marinara szósz
  • igény szerint lasagne tészta
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Egy tálban keverjük össze a ricottát, a mozzarella kétharmadával, a parmezánnal, az olasz fűszerkeverékkel és a tojással.
  3. Sózzuk, borsozzuk a keveréket ízlés szerint.
  4. Vajazzunk ki egy hőálló tálat és oszlassunk el az edény alján pár evőkanálnyi marinara szószt.
  5. Ezután jöhet egy réteg tészta.
  6. Erre kerüljön újra marinara szósz, majd arra a ricottás szószt.
  7. Ezt ismételjük, amíg el nem fogy az alapanyag, de ügyeljünk, hogy az utolsó réteg marinara szósszal záródjon.
  8. Oszlassuk el a tetején a maradék mozzarella sajtot, majd mehet be a grillbe az egész.
  9. Zárt tető alatt süssük 35-40 percig, amíg a tészta megpuhul és a sajt aranyló tengerré változik.
  10. Felvágás előtt pihentessük legalább 15 percet, hogy könnyebb legyen szeletelni és adagolni.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.