Vegetáriánus lasagne
írta: Peitli Csilla
A sajtos, zöldséges lasagne a grillen is nagyon finom lesz, egyedi füstös aromával.
Hozzávalók:
- 350 g ricotta
- 350 g mozzarella
- 100 g parmezán sajt
- 2 ek olasz fűszerkeverék
- 1 db tojás
- 1 üveg marinara szósz
- igény szerint lasagne tészta
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Egy tálban keverjük össze a ricottát, a mozzarella kétharmadával, a parmezánnal, az olasz fűszerkeverékkel és a tojással.
- Sózzuk, borsozzuk a keveréket ízlés szerint.
- Vajazzunk ki egy hőálló tálat és oszlassunk el az edény alján pár evőkanálnyi marinara szószt.
- Ezután jöhet egy réteg tészta.
- Erre kerüljön újra marinara szósz, majd arra a ricottás szószt.
- Ezt ismételjük, amíg el nem fogy az alapanyag, de ügyeljünk, hogy az utolsó réteg marinara szósszal záródjon.
- Oszlassuk el a tetején a maradék mozzarella sajtot, majd mehet be a grillbe az egész.
- Zárt tető alatt süssük 35-40 percig, amíg a tészta megpuhul és a sajt aranyló tengerré változik.
- Felvágás előtt pihentessük legalább 15 percet, hogy könnyebb legyen szeletelni és adagolni.