Vegetáriánus bulgoli tofuból
írta: Peitli Csilla
A bulgogi Korea egyik ikonikus étele, amit most húsmentes változatban is elkészíthetsz, ha valami könnyebb fogásra vágysz.
Hozzávalók:
- 400 g extra kemény tofu
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek szezámolaj
- 1,5 ek méz
- 1 db póréhagyma
- 1 db hagyma
- fél kk bors
Elkészítés:
- A póréhagymát szeleteljük fel, a vöröshagymát pedig aprítsuk fel.
- A hagymákat keverjük össze a szójaszósszal, a szezámolajjal és a mézzel. Adjuk hozzá a borsot és alaposan dolgozzuk össze az egészet.
- A lecsöpögtetett tofut vágjuk ujjnyi vastag szeletekre (vagy kockákra) és keverjük bele a pácba.
- Letakarva hűtőben pihentessük 2 órát.
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra és tegyük fel a tofu szeleteket.
- Oldalanként 4 perc alatt pirítsuk meg őket.
- Rizzsel és salátalevéllel vagy kimcsivel kínáljuk.