Vegán Caesar saláta grillezve

írta: Peitli Csilla

Igazi nyári klasszikus, ami ezúttal vegán változatban, hús nélkül készül. A grillezés kellemes plusz aromát ad a salátához.


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseri borsó
  • 4 ek olívaolaj
  • fél kk citromhéj
  • 4 szelet kenyér
  • 2 db lilahagyma
  • 2 csomag retek
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 fej saláta
  • 200 ml saláta öntet
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. A csicseriborsót csöpögtessük le és itassuk is le a felesleges nedvességet egy papírtörlővel.
  3. Egy serpenyőben tegyük fel a borsót sülni, adjunk hozzá egy evőkanálnyi olajat és fűszerezzük sóval, borssal.
  4. Néha rázogatva süssük 30 percig, hogy jó ropogós legyen.
  5. Ekkor vegyük le a grillről, tegyük egy tálba és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat.
  6. A kenyereket kenjük le a maradék olaj felével, a másik felével pedig a hagymát és a retket olajozzuk be.
  7. A zöldségeket sózzuk és borsozzuk is, majd tegyük fel őket a grillre.
  8. A kenyérnek elég 2-3 perc, hogy megpiruljon. Amikor levesszük a grillről azonnal dörzsöljük be a fokhagymával.
  9. A hagymát hagyjuk 5, a retket 6-8 percig sülni.
  10. Végül állítsuk össze a salátát. A kenyereket tépkedjük darabokra, és keverjük el a hagymával, a csicseriborsóval, a retekkel és az ugyancsak összetépkedett salátával.
  11. Az öntetet kínáljuk a saláta mellé, hogy mindenki annyit vehessen belőle, amennyit szeretne.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.