Vegán Caesar saláta grillezve
írta: Peitli Csilla
Igazi nyári klasszikus, ami ezúttal vegán változatban, hús nélkül készül. A grillezés kellemes plusz aromát ad a salátához.
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseri borsó
- 4 ek olívaolaj
- fél kk citromhéj
- 4 szelet kenyér
- 2 db lilahagyma
- 2 csomag retek
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 fej saláta
- 200 ml saláta öntet
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A csicseriborsót csöpögtessük le és itassuk is le a felesleges nedvességet egy papírtörlővel.
- Egy serpenyőben tegyük fel a borsót sülni, adjunk hozzá egy evőkanálnyi olajat és fűszerezzük sóval, borssal.
- Néha rázogatva süssük 30 percig, hogy jó ropogós legyen.
- Ekkor vegyük le a grillről, tegyük egy tálba és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat.
- A kenyereket kenjük le a maradék olaj felével, a másik felével pedig a hagymát és a retket olajozzuk be.
- A zöldségeket sózzuk és borsozzuk is, majd tegyük fel őket a grillre.
- A kenyérnek elég 2-3 perc, hogy megpiruljon. Amikor levesszük a grillről azonnal dörzsöljük be a fokhagymával.
- A hagymát hagyjuk 5, a retket 6-8 percig sülni.
- Végül állítsuk össze a salátát. A kenyereket tépkedjük darabokra, és keverjük el a hagymával, a csicseriborsóval, a retekkel és az ugyancsak összetépkedett salátával.
- Az öntetet kínáljuk a saláta mellé, hogy mindenki annyit vehessen belőle, amennyit szeretne.